De nieuwe muzikaal begeleider Born Stuyven en de nieuwe dirigente Jeanneke van Erdewijk-van de Ven

Meezingen met en bij meezingkoor ‘All Together’

Vughtse koren zoals All4Fun, All Together, Bright Voices, Cantare, Evergreen, Musical Intermezzo, Vughts Mannenkoor en Vught Vocaal laten ook in 2019 regelmatig iets van zich horen in Het Klaverblad. Deze week All Together.

Het koor ‘Doedemee’ werd opgericht in 2013 en draagt nu de naam ‘All Together’. Het gezelschap repeteert om de week op maandagavond. Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige meezingliederen. Na jaren hard gewerkt te hebben aan de opbouw en groei van het koor, is na het vertrek van de muzikale begeleider een nieuwe enthousiaste muzikale begeleider gevonden in de persoon van Born Stuyven. Tegelijkertijd heeft dirigente Puck van Helmond-Maréchal het dirigeerstokje overgedragen aan Jeanneke van Erdewijk-van de Ven.

Puck van Helmond-Maréchal is gehuldigd en benoemd tot erelid

Deze twee muzikaal begeleiders zijn superenthousiast en weten de repetitieavonden tot een waar zangfestijn te verheffen. In de voorgaande jaren heeft dirigente Puck met heel haar hart en ziel het koor tot grote hoogten gebracht. Zij heeft de koorleden met veel plezier ìn het zingen, ‘een toontje hoger laten zingen’. Puck gaat ons nu háár zangstem laten horen. Voor haar jarenlange toewijding en niet aflatende enthousiaste betrokkenheid gedurende de afgelopen ruim vijf jaren, heeft het koor haar gehuldigd en benoemd tot erelid van het koor All Together.

Optredens
Het koor repeteert voorlopig in de ontmoetingsruimte van De Rode Rik. Omdat de koorleden altijd zeer gastvrij ontvangen worden in een van de ontmoetingsruimten van Woonwijze, willen zij niet achterblijven om voor de bewoners van een van deze prachtige centra tweemaal per jaar een optreden te verzorgen. In maart 2018 had het koor een optreden in Anthoniegaarde in Den Bosch, dat door gladheid bijna afgelast moest worden, maar bewust van de verwachtingen van de bewoners zetten de koorleden door en zongen vól overgave voor de bewoners én hun familie. Het werd een waar zangfeest. In april zong het koor ook in WZC Theresia in Vught voor een enthousiaste groep van bewoners, waarna direct na het optreden een reservering werd geplaatst voor april 2019. In september was het koor te gast in De Beemden in St.-Michielsgestel. Een feit is dat de koorleden misschien zélf nog het meest genieten als zij de bewoners mee horen en zien zingen. En ze gingen terug naar Vught waar ze de bewoners van Huize Elisabeth verrasten met een optreden. Ook hier zong het publiek naar hartelust mee. Op 17 maart van dit jaar verzorgt All Together een optreden in de Binckhorst in Rosmalen en op 13 april kunnen de bewoners van WZC Theresia weer genieten ván en meezingen.

Meezingen?
Het koor is vooral op zoek naar mannenstemmen. Wil je ook meezingen met All Together? Neem dan contact op met Pauline Brekelmans, mail: pauline.brekelmans@hotmail.com.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …