Meer weten over de ziekte van Lyme?

Lezers die meer te weten willen komen over de ziekte van Lyme kunnen zaterdag 23 juni naar een informatiebijeenkomst in Rosmalen over deze infectieziekte, die steeds vaker voorkomt in Nederland. De ziekte wordt veroorzaakt door bacteriën die tot de Borrelia-groep behoren en o.a. worden overgebracht door teken.

Echter kunnen deze ook andere infectieziekten overbrengen. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan o.a. hart, spieren, zenuwstelsel, gewrichten en huid. Het vaststellen of behandelen van de ziekte van Lyme kan erg lastig zijn. De ziekte wordt helaas niet altijd herkend en erkend. Mensen worden soms van het kastje naar de muur gestuurd en niet zelden worden verkeerde diagnoses gesteld. Het tijdig diagnosticeren van de ziekte is daarom erg belangrijk om veel leed te voorkomen. Theodoor Scheepers, algemeen directeur van Laboratorium Health Medical, vertelt over de Borrelia-bacterie, diagnostische tests en behandelwijzen. Welke mechanismen heeft de Borrelia-bacterie om te ontsnappen aan testen en behandelwijzen? Verder vertelt ervaringsdeskundige Dany de Rijck welke wegen zij heeft bewandeld om te genezen van de ziekte van Lyme in chronische vorm. Ter afsluiting houdt natuurvoedingsdeskundige Therèse van Meeteren een lezing over hoe je met voeding je immuunsysteem kunt versterken.

Meer weten over de ziekte van Lyme? Meld je dan aan via: lymeinformatie@gmail.com . Toegang is 10 euro. Inloop vanaf 09.45 uur, start vanaf 10.00 uur tot ca. 12.45 uur. Locatie: HEVO, Tulpstraat 2-4, 5241 XV Rosmalen.

Kijk ook bij

Taalvrijwilliger worden?

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden. …