Meer kans op schade bij maaien van beken en sloten

De afgelopen maanden waren kletsnat. Eind 2023 viel meer regen dan ooit tevoren. En ook de eerste maanden van 2024 stopte het maar niet met regenen. Dit zorgde voor schade aan oevers van beken en sloten. Op verschillende plekken in ons gebied werden oevers zo zwaar van al het water dat maandenlang in de beken en sloten stond, dat de oevers inzakten op het moment dat het water begon te zakken.

Door het wisselvallige weer lukte het nog niet om al die ingezakte oevers te herstellen. En daar heeft Waterschap De Dommel bij het maaien van beken en sloten nu last van. Zo dicht mogelijk langs de beek rijden met de maaimachines kan zorgen voor onveilige situaties. Daarom wordt meer afstand tot de beek gehouden tijdens het maaionderhoud. Hierdoor is er op sommige plekken meer kans op schade aan aangrenzende percelen.

Schade melden
Het waterschap doet er natuurlijk alles aan om schade te voorkomen. Toch kan het gebeuren dat schade wordt gereden. Het waterschap neemt dan contact op met de eigenaar van het aangrenzende perceel. Wordt een schade over het hoofd gezien? Dan kun je dit laten weten en heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Ga daarvoor naar www.dommel.nl/schade-melden.

Maaiseizoen
Vanaf 1 juni wordt weer volop gemaaid, om te zorgen dat een beek of sloot niet dicht groeit en het water weg kan. Hiermee wordt wateroverlast voorkomen en wordt ervoor gezorgd dat het water blijft stromen. Daarbij houdt het waterschap rekening met veel factoren, zoals de lokale omstandigheden en de aanwezigheid van beschermde plant- en diersoorten. Wil je meer weten over maaien en ben je benieuwd naar de maaiplanning? Kijk dan op www.dommel.nl/maaien.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …