Natuurgebied Loonse en Drunense Duinen in Helvoirt

Meer armslag voor Natuur- en Milieugroep Vught

De Natuur- en Milieugroep Vught heeft de organisatie versterkt, om meer te doen aan beleving en bescherming van de natuur, het landschap en het milieu in Vught en omgeving. De NMV is een afdeling van IVN Natuureducatie geworden en werkt nauwer samen met zusterorganisaties in de directe omgeving.

Er is veel te doen met natuur, landschap en milieu. “We zien dat we nu op een kruispunt staan met onze aarde. Ook in Vught. Het is nu erop of eronder voor de natuur en het landschap. Of we redden en verbeteren die, of we gaan verder met de afbraak. Wij gaan alles op alles zetten voor verbeteringen van al wat leeft in en om Vught”, zegt voorzitter Johan Smeulders.

Vereniging
De Stichting Natuur- en Milieugroep Vught – 31 jaar geleden opgericht na de succesvolle actie ‘Geen cement in de Gement’ – is onlangs een vereniging geworden, met leden die het beleid bepalen. Er zijn de eerste maanden al zo’n honderd leden ingeschreven.

De nieuwe vereniging heeft zich aangesloten bij de landelijke koepel IVN Natuureducatie. Die gaat helpen bij het organiseren van activiteiten voor natuureducatie en natuurbeleving. Met de zusterorganisaties IVN-’s-Hertogenbosch en IVN-Oisterwijk worden ervaringen uitgewisseld.

Samenwerking
Ook met de natuur- en milieuclubs uit Heusden en Sint-Michielsgestel wordt nauwer samengewerkt. “Veel ontwikkelingen beperken zich niet tot de gemeentegrens van Vught. Denk aan energietransitie, stikstoftoename, bossenstrategie”, zegt Johan Smeulders. Ook wordt intensief meegedacht met de Brabantse Milieufederatie.
De Natuur- en Milieugroep Vught heeft werkgroepen voor o.m. bomen, uilen, vogels, wilde planten, knotwilgen en beleidszaken. Wie ondersteunend lid wil worden van IVN/NMV en misschien actief wil worden in een van de werkgroepen of een interessegroep wil vormen, kan een mail sturen naar info@nmvught.nl of zich inschrijven via de website van IVN: www.ivn.nl

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …