Joris te Booij goud op 100 meter vrije slag

Medailleregen Dommelbaarzen op Brabantse Winterkampioenschappen

In november mocht het team van De Dommelbaarzen met maar liefst 18 zwemmers aan de start verschijnen van de Brabantse Winterkampioenschappen. Tijdens deze kampioenschappen komen zwemmers uit Brabant die de limiet behaald hebben bij elkaar en zwemmen voor de titel Brabants kampioen 2019 op diverse zwemslagen en afstanden.

De volgende 18 zwemmers van De Dommelbaarzen wisten zich te kwalificeren voor deze prestigieuze kampioenschappen: Edvin Hodzic, Teye Chan, Isabel van Gessel, Maxime Kolster, Loes van Herwijnen, Megan Claassen, Sander Groos, Stan Derks, Dave Baaijens, Zenno Timmermans, Steven Smith, Devin Servais, Luke Looymans, Sjoerd Looymans, Mike Krielaart, Joris te Booy, Max Peters en Dielis Kerkhof. Het team van De Dommelbaarzen was niet alleen groot, maar ook sterk! Vele medailles werden gewonnen en mooie PR’s gezwommen. Max Peters verzekerde zich met zijn gouden medaille op 50 meter schoolslag van de 204e plaats op de Europese ranglijst en op de 13e plaats aller tijden van Nederland!

10 podiumplaatsen
Met 18 zwemmers wisten de zwemmers van De Dommelbaarzen maar liefst 10 podiumplaatsen in de wacht te slepen. De gouden, zilveren en bronzen medailles werden binnengehaald door Max Peters, Joris te Booij, Sjoerd en Luke Looijmans. In totaal ging De Dommelbaarzen naar huis met 3 gouden, 1 zilveren en 6 bronzen medailles. Met deze resultaten mag De Dommelbaarzen zich 11e van Brabant noemen. Een geweldige prestatie! Aan de Brabanste Winterkampioenschappen deden 35 zwemverenigingen en 432 zwemmers mee, goed voor in totaal 2074 individuele inschrijvingen. Tijdens deze kampioenschappen werden er ook nog diverse limieten behaald voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen, die van 5 t/m 8 december worden gehouden.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …