Foto: Ton Stappers

Maurick Dance Company presenteert: Let’s get Loud!

Alle leerlingen en leidsters van de Maurick Dance Company in Vught treden komend weekend op in de dansshow ‘Let’s get Loud’ in het forumtheater van de school. Een show gemaakt door Wieneke Gulden, Sofie Akerboom en Hanneke Berkhout. De drie voorstellingen zijn zaterdag 15 juni 20.00 uur en op zondag 16 juni 13.30 uur en 19.30 uur. Entree 3 euro.

De podiumkunstenaars van de Maurick Dance Company staan klaar om u mee te nemen in een weergaloos spektakelstuk. De Company, bestaande uit basisschoolleerlingen, leerlingen, oud-leerlingen en leidsters zijn er klaar voor. In het tot theater omgebouwde forum zal voor de 15e maal een wervelende dansshow opgevoerd worden: Let’s get Loud!

Foto: Ton Stappers

Passie
Drijvende kracht achter de show is Hanneke Berkhout, docent LO op het Maurick College, met een groot hart voor dans en haar leerlingen. Geassisteerd door Wieneke Gulden en Sofie Akerboom, weet zij met haar intelligentie, passie en creativiteit in dans en choreografie een prestatie van zeer hoog niveau neer te zetten. Maurick Dance Company is meer dan alleen maar dansen in daltonuren of buiten schooltijden. De Company staat voor passie, diversiteit, perfectie, plezier, kracht, lef, enthousiasme en harmonie. De leerlingen van het Maurick College zijn toegewijd, werken hard voor en met elkaar en door het grote talent is de Company elk jaar opnieuw in staat het publiek te verrassen.
Iedere groep heeft een eigen lichtshow, ontworpen door Gertjan Stads, Light4profs. Tijdens het eerste deel van de show worden diverse choreografieën uitgevoerd, compleet met prachtige kostuums, make-up en belichting. Tijdens het tweede deel van de show worden de bezoekers meegenomen op een reis door Famous Dance Clubs aller tijden. Heerlijk swingen op ‘Her name was Lola’ van Barry Manilow tijdens de Copacabana Club, in het altijd zonnige Rio de Janeiro. Knock on Wood van Amii Stewart in de tijd van de Goldfinger Discoclub te Praag en Mein Herr, rechtstreeks uit de Kit Kat Club, dat zich afspeelt in het vooroorlogse Berlijn.

Veel energie
Wieneke Gulden: “13 jaar geleden ben ik op school begonnen bij de Maurick Dance Company. Mijn passie voor dans wil ik doorgeven. Iedereen kan meedoen, we doen het samen. Het is goed voor de eenheid binnen de school. Ik ben ontzettend trots op iedereen. Iedereen oefent toch maar. Dit geeft veel energie.” Bij de openingsdans dansen de leidsters, leerlingen van school en oud-leerlingen. Pleun van Stipdonk, havo 4, leerling van het Maurick College, geeft dit jaar met veel enthousiasme les aan de 2e-klasgroep. “Ik doe mee met de openingsdans, met mijn eigen groep Tiffany en heb een dans gemaakt voor de 2e-klasgroep Fever. We oefenen al lang, zo lang dat het nu erg goed gaat. Iedereen heeft te gekke dansen. Alle leidsters hebben zelf muziek uitgezocht en voor iedere groep een dans gemaakt op zijn eigen niveau.”

Waardevol
Sofie Akerboom: “Iedereen is enthousiast en doet vol overgave mee. Het is enerverend en zo waardevol de meisjes te mogen trainen om uiteindelijk samen een prachtig resultaat neer te zetten. De groei en drive van de meiden is ongekend, ze vinden het geweldig om aan de show mee te doen.” Pleun, 15 jaar, vindt het super dat haar school dit doet en is trots op de medeleidsters. “Ze doen alles voor de dansshow. Volgens mij zijn wij de enige school die zoiets doet. Soms ben ik een beetje zenuwachtig, maar ik ga het gewoon doen. Ik heb heel veel zin in het weekend.”

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …