Maurick College viert 50-jarig bestaan

Het Maurick College viert op 6 september met oud-collega’s en het huidige personeel dat in 1969 het Maurick College is ontstaan door een fusie tussen twee katholieke instituten: het Xaverius-College en de HAVO Eikenheuvel, voorheen MMS Regina Coeli van de ‘nonnen van Vught’.

Dat er in het onderwijs veel veranderd is in de laatste decennia kun je afleiden uit het gegeven dat na de fusie van beide scholen in de vijftig jaar erna nóg twee scholen toegevoegd zijn aan het Maurick College. Zowel de Reeburgmavo als later Studiehuis Elzenburg gingen op in de huidige brede scholengemeenschap. Na nieuwbouw in 1985 en verbouwing van 2012 stond en staat er een gebouw dat aangepast is aan de eisen van de moderne tijd. Het Maurick College opende zijn deuren voor de leerlingen uit Vught en omgeving en tot op dit moment weten veel leerlingen de weg te vinden naar de school aan de Martinilaan.

Documentaire
De directie van het Maurickcollege heeft aan journalist Thijs Roes, oud-leerling van de school, gevraagd om een documentaire te maken over de 50 jaar dat de school bestaat. Op 6 september worden de film plus het bijbehorende boek gepresenteerd aan de aanwezigen. Velen zullen met genoegen kijken naar de beelden die laten zien wat voor enorme versnelling het onderwijs in de laatste 50 jaar heeft doorgemaakt en niet in het minst wat de invoering van de daltonwerkwijze voor de school heeft betekend. Daarnaast heeft Thijs Roes getracht het Maurick College van nu te laten zien. Leerlingen die het afgelopen jaar soms vreemd opkeken als er een volledige cameraploeg door de school liep, kunnen nu zien wat dat heeft opgeleverd. De school anno 2019 staat als een waar daltonhuis trots te zijn op zijn leerlingen en personeel.

Feest ook voor de leerlingen
In de loop van het jaar zal voor de verschillende leerjaren van de school een feestelijke dag worden georganiseerd. Wat dat gaat worden, blijft nog even een geheim.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …