Maurick College start duurzaamheidsinitiatief

Het Maurick College In Vught voelt zich verantwoordelijk om een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Op een prachtige dag in september hadden de leerlingen het genoegen om de inspirerende gastspreker Merijn Tinga, beter bekend als ‘de plastic soep surfer’ te leren kennen bij de spannende aftrap van dit duurzaamheidsinitiatief. Zijn bezoek werd gerealiseerd dankzij de steun van de gemeente Vught.

Merijn Tinga

Merijn Tinga is een man met een missie. Zijn reis begon toen hij op een van de schilderachtige Scandinavische eilandjes een plastic flesje vond. Dit flesje was afkomstig uit Engeland en was door de stroming helemaal naar het hoge noorden gereisd. Dit aangrijpende moment zorgde voor een keerpunt in Merijns leven. Hij besloot om tegen de stroming in te gaan en het flesje terug te brengen van Oslo naar Engeland. Waarom? Omdat hij wilde pleiten voor de invoering van statiegeld in Engeland, een maatregel die vervuiling door plastic zou helpen verminderen. Tijdens zijn betoog nam Merijn de leerlingen mee op zijn indrukwekkende reis van Oslo naar de Theems in Londen. Zijn verhaal was niet alleen informatief, maar ook emotioneel van aard. Het liet zien hoe een enkel plastic flesje een wereld van verschil kan maken en hoe de keuzes die we maken als individuen invloed hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet.

Krachtig en helder
Het pleidooi van Merijn was krachtig en helder: iedereen heeft de verantwoordelijkheid om zijn of haar ‘flesje’ te zoeken en bij te dragen aan een beter milieu. Het is van cruciaal belang dat we samenwerken om de huidige milieuproblemen te keren en de plasticvervuiling te stoppen. Als we de kracht van de gemeenschap en collectieve actie bundelen, kunnen we echt het tij keren! Samen kunnen we het verschil maken. Laten we inspiratie putten uit het verhaal van Merijn Tinga en ons allemaal inzetten voor een duurzame toekomst!

Een gastcollege geven?
Het Maurick College organiseert regelmatig gastcolleges in het kader van duurzaamheid. Wilt u graag een college geven aan de leerlingen of kent u een inspirerende spreker, dan komt de school graag met u in contact. U kunt een e-mail sturen naar info@maurickcollege.nl en deze richten aan René Beniers.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …