Maurick College krijgt veel nieuwe leerlingen

Na de voorlichting in november en december 2016 op de verschillende basisscholen in Vught en omgeving en het Open Huis eind januari waren de verwachtingen voorzichtig optimistisch wat betreft de aanmeldingen voor de brugklas 2017-2018 op het Maurick College.

De aanmelding op 6, 7 en 8 maart heeft de verwachting meer dan overtroffen. Voor de eerste keer in de historie heeft het Maurick College het hoogste aantal aanmeldingen van Den Bosch en omgeving gescoord. Directie en personeel zijn zeer enthousiast over het vertrouwen dat de ouders en toekomstige leerlingen van de school getoond hebben bij de aanmelding voor het Maurick College. Frank Vervoort: “In vergelijking met de afgelopen jaren kun je zien dat de aanmelding voor de verschillende typen brugklas een zeer mooi verspreid aantal leerlingen heeft opgeleverd, waarbij het accent iets meer naar het havo-vwo en gymnasium is verschoven. We zijn er trots op dat de docenten in klas 1 van het gymnasium het komend schooljaar 72 leerlingen mogen voorzien van onderwijs.

Kennismaken

Het totale eindgetal van het aantal nieuwe leerlingen is 476. Daarbij dient aangetekend te worden dat hierbij nog wel zestig  zogenaamde ‘dubbele aanmeldingen’ zitten. Op woensdag 28 juni kunnen de toekomstige brugklassers kennis maken met hun klasgenoten, nieuwe mentor(en) en tutoren. De spanning van wie bij wie in de klas komt, is dan al vóór de zomervakantie weggenomen.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …