V.l.n.r. Marjanna Vissers, Robin Scholten en Raymond van der Heijden

Marjanna Vissers partner bij Lelieveld makelaardij

Zeven jaar geleden zette een jonge, ambitieuze stagiaire de eerste stappen in haar vastgoedcarrière. Zij had de opleiding vastgoedmakelaardij bijna afgerond en vond bij Lelieveld makelaardij twee ervaren mentoren: Raymond van der Heijden en Robin Scholten. In de jaren die volgden maakte Marjanna Vissers (29) kennis met alle facetten van het vak en toonde zij zich vastbesloten om de lat van dit kantoor hoog te houden. Op 1 januari 2021 heeft zij daartoe de volgende stap gezet: de stagiaire van weleer is toegetreden als partner bij Lelieveld makelaardij.

“Ik heb dit altijd een prachtig vak gevonden”, vertelt Marjanna. “Als makelaar begeleid je mensen bij een van de grootste stappen in hun leven. Je probeert hun wensen te matchen aan jouw kennis van de markt en dat vergt inlevingsvermogen en slagvaardigheid. Iedere klant heeft een eigen verhaal en dat vertaal je naar een passende aanpak. Het is een verbindende rol die mij goed ligt. Lelieveld makelaardij vertegenwoordigt diverse disciplines van de makelaardij, waarvan wonen de belangrijkste is. Die afwisseling past bij mij. Dat ik de ene dag een woonboerderij in het buitengebied bezoek en daarna een nieuwbouwappartement in de binnenstad verkoop: de diversiteit van ons mooie aanbod in het midden- en hogere segment maakt dat geen dag hetzelfde is.”

Warm welkom
“Het is grappig hoe de geschiedenis zich herhaalt. Raymond en Robin waren ook twintigers toen zij dit bedrijf overnamen van de oprichter. Zij werken al tweeëntwintig jaar met elkaar samen en dan is het natuurlijk best spannend om er als derde bij te komen. Maar goed, ook in deze rol wachtte mij een warm welkom en ik hou nu eenmaal van uitdagingen. Qua ervaring kan ik nog niet aan hen tippen, maar qua gedrevenheid zijn we uit hetzelfde hout gesneden. We hebben gewoon veel kennis in huis, geborgd in een leuk team dat heel dicht bij de klant staat en al jaren soepel draait. Voor het kantoor kan een beetje verjonging nooit kwaad, omdat we daarmee onze continuïteit waarborgen.”

Op ’n klein stationnetje
Lelieveld makelaardij heeft vestigingen in Oisterwijk, Vught en Oirschot. In Oisterwijk fungeert het voormalige station als kantoor en die unieke plek is verweven met de bedrijfshistorie, vertelt Raymond van der Heijden: “Robin en ik zijn elkaar hier ooit voor het eerst tegengekomen op het perron en ook Marjanna nam hier de trein naar de opleiding in Eindhoven. Deze plek heeft schijnbaar een soort magneetfunctie voor talent. Als Marjanna’s mentor heb ik haar destijds mogen ‘kneden’ volgens de norm die wij van onze voorgangers hadden gekregen. Dat zij nu op haar beurt in onze voetsporen treedt, of nee, naast ons komt lopen, is een mooie voortzetting van die lijn. Dus om maar even in stijl te blijven: wat ons betreft staan alle seinen op groen om er een succesvolle samenwerking van te maken.”

Kijk ook bij

Taalvrijwilliger worden?

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden. …