Foto Bas Haans

Marieke van den Broek haalt zilver bij Beauty Awards

Zondag 25 april is bekend geworden dat Marieke van den Broek de tweede prijs heeft behaald als schoonheidsspecialist van het jaar (categorie Zuid-Nederland) bij de prestigieuze vakwedstrijd ‘Beauty Awards’. Marieke heeft een salon in Vught, Vissers Beauty, en is uiteraard trots op deze prijs: “Ik ga en sta voor kwaliteit en dat mag de wereld zien. Tweede van Zuid-Nederland is absoluut een kroon op mijn werk. ”

De Beauty Award wordt jaarlijks georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter promotie van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De Beauty Awards zijn prijzen die door een onafhankelijke vakjury uit de professionele beautybranche worden gegeven aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland.

In de jury zaten vakspecialisten Périne Heerooms, Corné Hendrikx, Marianne van den Broek (juryvoorzitter) en Betty van den Braber. Daarnaast keek Cathelijne Cras mee als marketingspecialist. Een Beauty Award winnen is een droom van veel beautyprofessionals: het laat zien dat je over vele vaardigheden beschikt, buiten je vak techniek. Denk bijvoorbeeld aan pr/marketing, ondernemen, organisatievermogen, bedrijfsvoering en commercieel inzicht.

Procedure
Hoe werkt een dergelijke vakwedstrijd? “In september 2019 kon je je aanmelden. Je ontving vervolgens een reglement op basis waarvan je je inzending maakt. Deze inzending omvat circa 50 vragen inzake het vak, je salon, je werkwijze, je ambities en hoe je je profileert als ondernemer. Na de sluitingsdatum medio oktober werd een eerste selectie gemaakt van salons die een bezoek van de Mystery Guest konden verwachten. Van den Broek deed mee aan de categorie ‘beste schoonheidsspecialist regio Zuid’. De winnaars van de Beauty Award werden tijdens een online uitreiking op zondag 25 april bekendgemaakt.

Kijk ook bij

De Corona Monologen: zes indringende voorstellingen

Tijdens de ‘Bossche Zomer’ zullen De Corona Monologen (een terugblik…) te zien zijn. Van 7 …