(© Van Neynsel)

Marco Verheul nieuwe bestuurder Van Neynsel

Marco Verheul uit ’s-Hertogenbosch wordt de nieuwe bestuurder van ouderenzorgorganisatie Van Neynsel uit die plaats. Hij volgt Marcel van Woensel op, die eind dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en in oktober afzwaait.

Verheul is nu een van de twee bestuurders van Dimence Groep, dat geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening biedt in Overijssel. De raad van toezicht van Van Neynsel ziet in Marco Verheul een waardige opvolger. Voorzitter Guido van den Bogaert: “Marco heeft zich in de selectieprocedure aan de raad van toezicht, de centrale cliëntenraad, ondernemingsraad en het managementteam laten zien als een bestuurder met een grote gedrevenheid voor passende zorg en de noodzakelijke vernieuwing. Dat past goed bij de ambities en de koers van Van Neynsel die onder leiding van Marcel van Woensel succesvol is neergezet.”

Van Woensel draagt het stokje na 4,5 jaar met een gerust hart over aan zijn opvolger. “We hebben met zijn allen enorm veel ontwikkeld de laatste jaren. In onze sector – waar vele uitdagingen liggen – durven we vernieuwend te zijn en vooruit te kijken. Vooral de invoering van de Sociale Benadering als nieuwe werkwijze is daar een bewijs van. De tijd van terugblikken stel ik nog even uit, want ik stop pas in oktober.”

Verheul kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “We staan met z’n allen voor complexe vraagstukken in de zorg, zeker ook in de ouderenzorg: hoe gaan we met minder mensen, meer zorg bieden met behoud van kwaliteit? En deze uitdaging komt er niet aan, maar is er al. Er is geen tijd te verliezen, we moeten lef hebben om te vernieuwen, om nieuwe zorgconcepten door te voeren. En ik zie dat er bij Van Neynsel al eerste stappen zijn gezet en ik geloof in de Sociale Benadering. Graag breng ik dit gedachtegoed een stap verder in de komende jaren.”

Op 12 oktober start Verheul officieel als bestuurder.

Van Neynsel
Zorg en welbevinden zitten bij Van Neynsel in het DNA: naamgever Hendrik van Neynsel stichtte in 1345 het Neynsels Gasthuis voor 13 arme vrouwen. Het was het begin van de ouderenzorg in ‘s-Hertogenbosch. Nu, honderden jaren later, vinden vele ouderen in ‘s-Hertogenbosch en Vught een fijne woonplek en liefdevolle zorg bij Van Neynsel en werken honderden mensen vol overgave om iets voor een ander te kunnen doen. Van Neynsel heeft zes locaties: vijf in ’s-Hertogenbosch en eentje in Vught.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …