Mag ik straks ook weer meedoen?

De economische crisis, als gevolg van de coronacrisis, zal veel gezinnen in financiële problemen brengen. Nu al groeien in ‘s-Hertogenbosch 2.700 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar op in een gezin met een laag (besteedbaar) inkomen. In de gemeente Vught gaat het om ruim 320 kinderen. De verwachting is dat deze aantallen de komende jaren zullen groeien vanwege toenemende armoede.

Meer gezinnen in ’s-Hertogenbosch en Vught komen daardoor in de financiële problemen. Steeds vaker zullen er ouders zijn die niet in staat zijn om de sportcontributie en cultuurlessen van hun kinderen te betalen. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de vorming en ontplooiing van kinderen. Ze helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en daarmee uiteindelijk voor de hele samenleving.

Waardebon
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om sport en/of cultuur uit te oefenen. In enkele gevallen kan het Jeugdfonds een waardebon verstrekken voor het aanschaffen van artikelen die nodig zijn om sport/cultuur goed uit te oefenen.
Een bijdrage van het fonds wordt niet aangevraagd door een kind of door ouders, maar door een intermediair (een ‘tussenpersoon’) zoals een onderwijzer, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van Stichting Leergeld of iemand van het sociaal wijkteam. Maak gebruik van deze mogelijkheden! Laten we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in het nieuwe seizoen aan de start kunnen staan! Op de website www.samenvoorkinderen.nl kunnen ouders of intermediairs terecht voor meer informatie of het indienen van een aanvraag.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …