Mag ik nog zingen tijdens corona?

Tja, in koor, kerk of kroeg is zingen niet verstandig, nu zelfs verboden. Maar buiten in het bos, binnen in de badkamer of onder gecontroleerde omstandigheden in de zangles is er weinig aan de hand. Het heeft alleen maar voordelen.

“Zingen is gezond. Je verbetert niet alleen je stem, maar ook je houding en vooral je ademhaling”, verklaart zangdocente Helena Hoogendorp. “Denk maar aan de belangrijke rol die ‘prana’ speelt bij yogaoefeningen. Dat Sanskrietwoord voor adem betekent letterlijk ‘vitale levensenergie’. Adem, je kunt niet zonder. En hoe beter je adem zit, hoe gezonder je jezelf voelt. Dat kan ook elke sporter vertellen.”

Inspirerende hobby
Zingen is een inspirerende en afwisselende hobby die nooit verveelt. Veel boeiender dan iedere avond Netflixen. Een uurtje zingen verdrijft sombere gevoelens en geeft nieuwe levensenergie. Ademoefeningen en stemtraining. Songs of aria’s met een karaokebegeleiding. Het is in je eentje geen probleem. Allemaal te leren tijden de zangles. Is dat dan niet riskant? Helena Hoogendorp: “Op mijn website helenahoogendorp.nl laat ik in een filmpje zien hoe het er tegenwoordig in de zangles aan toegaat. Veiliger kan het niet, leuker wel!”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …