Maarten van der Weijden bij NOVO3

Voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen Maarten van der Weijden, is zaterdag 27 mei te gast in het programma Blikveld bij NOVO3.

Van der Weijden, die sinds enige tijd in Vught woont, zet zich in om via evenementen en acties geld op te halen voor kankeronderzoek. Met zijn stichting, de Maarten van der Weijden Foundation, heeft hij in een jaar ruim 11 miljoen euro ingezameld. Hiervoor zwom hij tweemaal de Elfstedentocht.

Van 18 t/m 24 juni gaat Van der Weijden de extreme uitdaging aan van de Elfstedentriatlon. Hij zal dan de Tocht der Tochten achter elkaar, met zo min mogelijk rust, zwemmen, fietsen en lopen. Zeshonderd kilometer afzien dus. Maar voor een belangrijk doel: geld inzamelen voor de kankerbestrijding.

Bij NOVO3 vertelt Van der Weijden, die zelf twee jaar tegen kanker vocht, hoe hij met zijn Foundation te werk gaat en wat hem drijft.

In Blikveld wordt zaterdag ook aandacht besteed aan het nieuwe gemeentebestuur waarover donderdag 25 mei meer bekend wordt gemaakt. NOVO3, zaterdag van 10.00-12.00 uur, FM 105.4 en 106.1 en www.novo3.nl.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …