Maand van de Geschiedenis in Noord-Brabant

Op 1 oktober start het grootste historische evenement van Nederland: de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren talloze activiteiten rondom het jaarthema Wat een ramp! Naast rondleidingen, tentoonstellingen en lezingen zijn er  kinderprogramma’s, theatervoorstellingen en wandelingen; met ruim 550 activiteiten is er voor iedereen wat te doen, in iedere provincie. Een greep uit het programma in Noord-Brabant:

Transport Joden
De vervolging van de Joden in Nederland tijdens de Duitse bezetting is uitvoerig in beeld gebracht. In deze expositie zijn voor het eerst de foto’s te zien van het transport met Joden vanuit Vught op 23 mei 1943 – en het verhaal erachter.
Vught, Nationaal Monument Kamp Vught, 1 t/m 31 oktober. Klik hier voor meer informatie.

Moorden, roof, brand
De geschiedenis van Brabant is getekend door oorlog. Van Bergen op Zoom tot ’s-Hertogenbosch … elke stad werd getroffen door conflicten. Conservator Floris van Alebeek neemt je mee langs schilderijen, tekeningen en andere objecten die de grote militaire rampen uit vroegmodern Brabant verbeelden.
‘s-Hertogenbosch, Het NoordBrabants Museum, 13 oktober. Klik hier voor meer informatie.

De complete agenda is te bekijken op www.maandvandegeschiedenis.nl/agenda Selecteer op Noord-Brabant voor het hele complete aanbod in deze provincie.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …