Maak kennis met cricket

Het succes van trimhockey inspireerde de cricketafdeling van de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP om het fenomeen trimsport ook voor cricket te introduceren. Trimcricket is bedoeld om volwassenen laagdrempelig te laten kennismaken met deze typisch Engelse sport, die enigszins vergelijkbaar is met honkbal. Iedereen die meer wil weten over cricket en zelf eens een balletje wil slaan, kan meedoen; de eerste kennismakingstrainingen zijn gratis.

“Door de snelle groei van jeugdcricket bij MOP kregen we steeds vaker vragen van ouders over spelregels, speelvormen en speltactiek”, legt Carine de Rouw van MOP Cricket uit. “Daarom hebben we trimcricket geïntroduceerd: om de drie à vier weken verzorgen we op vrijdagavond bij MOP onder deskundige leiding een crickettraining voor volwassenen, gevolgd door een onderlinge wedstrijd. Cricketervaring is daarbij niet nodig. Het concept sloeg vorig jaar zodanig aan dat we besloten hebben er dit jaar een vervolg aan te geven”, vertelt Carine.

Op de vrijdagen 11 mei, 1 juni, en 29 juni vinden van 19.30 tot 21.30 de trainingen plaats. Na de zomervakantie worden vervolgsessies ingepland.

Heb je altijd al eens cricket willen spelen? Of spelen je kinderen cricket en wil je er meer over weten? Of wellicht ben je een ex-cricketer en wil je letterlijk en figuurlijk weer aan de slag? Geef je dan op voor trimcricket via trimcricket.mopcricket@gmail.com.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …