Maak eens een ommetje!

Wandelen over onverharde paden, dichtbij huis genieten van de natuur en het landschap. Dat kan met de ‘ommetjes’ in Vught en omgeving. Wandel van knooppunt naar knooppunt. Een van de routes is het ’Ommetje Cromvoirt’, een wandeling van 6 km rondom het landelijke kerkdorp Cromvoirt.

De route van ‘Ommetje Cromvoirt’ gaat deels over oude dijken die eeuwen geleden zijn aangelegd om Cromvoirt te beschermen tegen overstromingen vanuit de Gement. Begroeid met hakhout is de dijk een groen wandellint met mooie doorkijkjes naar het beekje de Zandleij, de lintbebouwing van het kerkdorp en de golfbaan. De wandelroute, over onverharde paden en dijken, is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Start en eindpunt
Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. Start van het ‘Ommetje Cromvoirt’ is Knooppunt 27 nabij het oude gemeentehuis, Lambertusstraat 47, op de parkeerplaats bij de Sint-Lambertuskerk. Neem het pad naast Herberg ’t Wapen van Cromvoirt. Volg de knooppunten 27 – 26 – 25 – 24 – 23 – 21 – 20 – 28 – 26 – 27. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak. De rondwandeling is gemarkeerd met bordjes ‘Ommetje Cromvoirt’. Via het knooppuntennetwerk kunt u heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk voor meer informatie op routesinbrabant.nl of neem contact op met Jeanne Heessels, 06-53922853.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …