Maak eens een ommetje: Vughtse Heide

Wandelen over onverharde paden, dicht bij huis genieten van de natuur en het landschap. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is ommetje ‘Vughtse Heide’, een wandeling van 5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt en geniet!

Vught was in vroegere eeuwen vaak het strijdtoneel van aanvallen op ’s-Hertogenbosch. Ontdek de drie lunetten die in de 19e eeuw op de Vughtse Heide zijn aangelegd om een aanval vanuit het jonge België op te vangen. Wandel over de bospaden langs de grachten van deze verdedigingswerken. Ook komt u langs Kamp Vught. Via bossen bereikt u het laatste stukje echte hei. Op de Loonsebaan staat een beeldengroep van twee vechtende ridders te paard dat herinnert aan de laatste middeleeuwse ridderslag in 1600 op de Vughtse Heide. De wandelroute is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Ommetje Vughtse Heide (klik op de afbeelding om te vergroten)

Start en eindpunt
Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. U kunt de route starten vanaf het parkeerterrein Loonsebaan bij knooppunt 50 (tegenover Brasserie 155). Loop langs het fietspad in de richting van wandelknooppunt 17. Bij het monument van Kolonel Thomson neemt u het bospad rechts. Volg de knooppunten 50-17-16-15-6-5-50. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak. Of start vanaf het parkeerterrein bij Nationaal Monument Kamp Vught. Volg dan knooppunten 16-15- 6-5-50-17- 16. Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk op routesinbrabant.nl voor meer informatie.

Kijk ook bij

Het Mooie Kinderboekenfestival 13 juni in Verkadefabriek

Deze zomer komen de mooiste kinderboeken weer tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival, 13 juni …