Maak eens een ommetje: Vughtse Gement

Wandelen over deels onverharde paden, dicht bij huis genieten van natuur en landschap. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is ommetje ‘Vughtse Gement’, een ‘weidse’ wandeling van 6,5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt en geniet!

De Vughtse Gement kenmerkt zich door een open en weids landschap. Het gebied is de afgelopen jaren veranderd, er is maar liefst 700 hectare natte natuur bijgekomen. Al jaren is het ’s winters een rustgebied voor honderden kleine zwanen en riet- en kolganzen. Onder de noemer ‘Blues in the Marshes’ is 170 hectare nieuwe natuur ontwikkeld. Oude landbouwgronden zijn omgetoverd in bloemrijke hooilanden waar zeldzame planten en dieren zich weer thuis voelen. In het voorjaar worden de graslanden kleurrijker door de grote variatie aan planten. U wandelt langs het Drongelens kanaal, over de onverharde Honderdmorgensedijk met zicht op de twee oude eendenkooien en over de oude Spoordijk. Hier liep vroeger het Halvezolenlijntje van ’s-Hertogenbosch naar Lage Zwaluwe. Een aantrekkelijk wandelgebied, ook in de winter!

Start en eindpunt
Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. U kunt de route starten vanaf Fort Isabella (Reutsedijk). Wandel naar de Kampdijklaan. Volg dan vanaf de brug de knooppunten 3 – 4 – 88 – 75 – 9 – 88 – 4 – 3. Dat is 6,5 km. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak. Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk voor meer informatie op routesinbrabant.nl.

Ommetje Vughtse Gement (klik op de afbeelding om te vergroten)

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …