Grote vijver in De Baarzen

Maak eens een ommetje: Vught-Zuid

Wandelen deels over onverharde paden, dicht bij huis. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is ommetje Vught-Zuid, een wandeling van 6,5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt en geniet!

Ommetje Vught-Zuid
Via een breed zandpad wandelt u langs de oude landgoederen Sparrendaal, Kapellebos en Elzenburg. Vanuit de Hoevensestraat komt u uit op de Jagersboschlaan. U passeert daar landgoed Jagersbosch waar voorheen de Zusters van JMJ hun klooster hadden. Via het Moleneindplein en Elzenburg (voorheen Molenrijn) gaat de wandeling naar wijk De Baarzen, gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het ommetje loopt vervolgens door natuurpark De Kwebben en langs de grote vijver. Ommetje Vught-Zuid gaat deels door het buitengebied en deels door een woongebied.

Start en eindpunt
Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. U kunt de route op diverse plaatsen in Vught-Zuid starten. Bijvoorbeeld op het parkeerterrein van Sportpark Bergenshuizen (De Kikvorsch), loop vervolgens richting de Bergenshuizenseweg. Ga daar linksaf naar knooppunt 35. Volg dan de knooppunten 35 – 44 – 33 – 37 – 52 – 30 – 48 – 46 – 35. Dat is 6,5 km. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak.

Ommetje Vught-zuid: Knooppunt 35 – 44 – 33 – 37 – 52 – 30 – 48 – 46 – 35 (klik op de afbeelding om te vergroten)

Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk voor meer informatie op routesinbrabant.nl.

Kijk ook bij

Nieuw seizoen Vertelpodium Het Lopende Vuur

Vrijdagavond 13 oktober begint het verhalenseizoen van Het Lopende Vuur in Den Bosch weer met …