Rondje IJzeren Man: Knooppunten 19 – 29 – 31 – 18 – 19

Maak eens een ommetje: ‘Rondje IJzeren Man’

Wandelen over onverharde paden, dicht bij huis genieten van de natuur en het landschap. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een van de ommetjes is het ’Rondje IJzeren Man’, een wandeling van 4,5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt!

In alle jaargetijden is het prettig wandelen langs de oever van een uniek meer in de bosrijke omgeving tussen Vught en Cromvoirt. Bij diverse strandjes heb je een fraai uitzicht. Het bosmeer is ontstaan door zandwinning. De IJzeren Man ontleent zijn naam aan de enorme graafmachine. Het afgegraven zand werd eind negentiende eeuw gebruikt voor de aanleg van de spoorbrug bij Culemborg en voor de ophoging van de wijk ‘t Zand tussen het station en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Rond 1930 werd het bosmeer een natuurzwembad.

Start en eindpunt
Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. U kunt de route starten tussen knooppunt 18 en 19 op het parkeerterrein van het strandbad van de IJzeren Man. Loop vanaf het parkeerterrein naar het geasfalteerde pad bij het hek van het strandbad. Houd rechts aan en volg dit pad, aan de linkerhand ligt het strandbad. Op deze manier komt u bij knooppunt 19. Volg de knooppunten 19 – 29 – 31 – 18 – 19. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak.
Via deze link is de folder over dit ommetje te bekijken en te downloaden.

Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk op routesinbrabant.nl voor meer informatie.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …