Kasteel Zwijnsbergen

Maak eens een ommetje: ommetje Helvoirt

Wandelen deels over onverharde paden, dicht bij huis. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is het ‘ommetje Helvoirt’, een wandeling van 4,5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt en maak kennis met Helvoirt!

De R.K. Sint-Nicolaaskerk (1903) valt op door zijn hoogte en door de afwisseling van baksteen en natuursteen. De neogotische kruisbasiliek heeft een van de mooiste kerkinterieurs van Nederland. In het centrum is een fraai multifunctioneel gebouw, het HelvoirThuis, gerealiseerd. Landgoed Zwijnsbergen bestaat uit bos en weilanden met lanen. De zeskantige toren van kasteel Zwijnsbergen stamt uit de 16e eeuw. Het kasteel is niet te bezichtigen, maar vanuit het opengestelde park goed te zien. In Helvoirt zijn herinneringen aan Vincent van Gogh en zijn familie te vinden.

Start en eindpunt
Start bij de Sint-Nicolaaskerk en wandel de Achterstraat in. Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. Volg de knooppunten 63 – 11 – 10 – 9 – 70 – 67 – 20 – 61 – 64 – 63. Dat is 4,5 km. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak. Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk voor meer informatie op routesinbrabant.nl

Ommetje Helvoirt: knooppunt 63 – 11 – 10 – 9 – 70 – 67 – 20 – 61 – 64 – 63

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …