Maak eens een ommetje: Jagershagen en Sparrendaal

Wandelen over grotendeels onverharde paden, dicht bij huis genieten van natuur en landschap. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is ommetje ‘Jagershagen en Sparrendaal’, een wandeling van 6,5 km over Vughtse landgoederen. Wandel van knooppunt naar knooppunt en geniet!

In de 18e eeuw zijn door ontginning een aantal landgoederen ten zuiden van Vught aangelegd. De wandeling gaat over landgoed Jagershagen met een fraaie afwisseling van halfopen landschap en loofbos. En door landgoed Sparrendaal, een bos met fraaie fijnspar en douglas, doorsneden door prachtige oude eiken- en beukenlanen. U komt ook langs overblijfselen van de kloosterhistorie op Sparrendaal: het kloosterkerkhof en een Mariakapelletje. Op de landgoederen komen dassen en reeën voor, daarom moet de hond aangelijnd zijn.

Start en eindpunt
Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. U kunt de route op diverse plaatsen starten. Bijvoorbeeld op het parkeerterrein van Sportpark Bergenshuizen (De Kikvorsch), loop vervolgens richting de Bergenshuizenseweg. Ga daar linksaf naar knooppunt 35. Volg de knooppunten 35 – 36 – 79 – 34 – 32 – 33 – 44 – 46 – 35. Dat is 6,5 km. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak. U kunt de route inkorten door bij knooppunt 35 naar knooppunt 79 te lopen, de wandeling is dan 4,5 km. Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk voor meer informatie op routesinbrabant.nl.

Ommetje Jagershagen en Sparrendaal: knooppunt 35 – 36 – 79 – 34 – 32 – 33 – 44 – 46 – 35.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …