M.I.L.V.A. bij Fort Isabella

Van 6 tot 15 september speelt muziektheatergroep Vrouwen van Vught zeven voorstellingen van de muzikale komedie M.I.L.V.A. op het buitenterrein van Fort Isabella. Het Huishoudelijke Programma Grondtroepen van Defensie moet vrouwen warm maken voor een werkend leven bij de krijgsmacht. Een groep Vughtse vrouwen geeft zich, al dan niet vrijwillig, op voor deze proef. Als dat maar goed gaat … De matineevoorstelling op 9 september is geschikt voor mensen met een auditieve beperking door de aanwezigheid van een Tolk Nederlandse Gebarentaal. Kaarten à 16,50 euro en informatie op vrouwenvanvught.nl.

Door Maarten Kroese

Het idee van producent/regisseur Rick Hooijberg is verder uitgewerkt door tekstschrijver/spelbegeleider Pieter Kromhout. Jacques Noyons tekent voor de muziek. Rick Hooijberg: “Voor deze voorstelling hebben we enige serieuze gesprekken gehad met defensie. Uiteindelijk hebben we elkaar helemaal gevonden. We hebben nu de goedkeuring van de legerleiding en mogen tevens gebruikmaken van militair materieel van het Geniemuseum, waaronder een rijdende M113-tank. Dat geeft het geheel een authentiek tintje, zeker nu we ook gebruik kunnen maken van de aanwezige elementen op dit voormalige kazerneterrein.”

Wildenthousiast
De muziektheatergroep Vrouwen van Vught is voortgekomen uit de voormalige MIK-cursus Muziektheater D. Van de 13 vrouwen en 2 mannen deden Angelique Dirks en Jeichien Hurink sindsdien al aan meerdere producties mee, waaronder het succesvolle ‘Heel Vught Bakt’ uit 2016. Jeichien: “Iedereen is wildenthousiast over M.I.L.V.A. In het begin van de repetitieperiode hebben we echt in een deuk gelegen, maar nu zijn we gelukkig wat serieuzer. Het wordt fantastisch.”

Angelique: “Er is tijdens de repetities goed naar elkaar geluisterd. Daardoor zijn we behoorlijk afgeweken van de oorspronkelijke tekst, maar iedereen is het erover eens dat de voorstelling alleen maar beter is geworden. Ons serieuze motto Autoriteit, Uniformiteit, Vastberadenheid nemen we natuurlijk met een flinke korrel zout. Dat werkt direct op de lachspieren.”

Theatermenu
Rick Hooijberg: “Op de tribune kunnen per voorstelling 250 mensen plaatsnemen, dus iedereen kan komen. Het wordt natuurlijk fantastisch weer, maar als het onverwacht een keertje mocht gaan onweren, bieden we het publiek een reservevoorstelling aan.” Voorafgaand aan iedere voorstelling heeft het nieuwe restaurant Osteria Ciao Bella een speciaal theatermenu samengesteld. Wel even reserveren via reserveren@osteriaciaobella.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …