Foto: Simon van Boxtel

Lustrumseizoen philharmonie zuidnederland

Op 3 september 2013 vond de eerste ontmoeting plaatst tussen alle musici, stafleden en intendant Stefan Rosu van wat dat seizoen vorm moest krijgen als philharmonie zuidnederland. Als jongste professionele symfonieorkest van Nederland wordt met trots teruggekeken op de eerste vijf succesvolle jaren. Een succes dat ook te danken is aan het kleurrijke verleden. Als Limburgs Symfonie Orkest, Het Brabants Orkest en philharmonie zuidnederland beschikken we over 200 jaar orkestervaring. Een rijke geschiedenis én een bodem aan kennis en kunde om op door te groeien.

Het orkest kijkt dan ook met vertrouwen vooruit naar wat komen gaat. Het komend seizoen, 2018-2019, is daar een blauwdruk van. Een seizoen dat in alle opzichten de kwaliteit en de ambities van het orkest weerspiegelt. Het jubileum wordt gemarkeerd door twee grootse projecten: de nieuwe familievoorstelling Assepoester.en een spectaculaire uitvoering van Carmina Burana. De familievoorstelling Assepoester staat op het programma in maart en april 2019 en is speciaal voor het vijfjarig bestaan gemaakt in samenwerking met Jeugdtheatergezelschap Het Laagland en kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Het vertelt het bekende sprookje voor jong en oud terwijl de muziek van Prokofjevs Cinderella op het hoogste niveau klinkt. Precies waar philharmonie zuidnederland voor staat. Carmina Burana vindt op 25 en 26 augustus 2018 plaats in de Heerlense zandgroeve Beaujean in het kader van Cultura Nova in samenwerking met La Fura dels Baus. Het is een groots openluchtconcert compleet met lichtshow en theater.

Nieuwe brochure
Alle activiteiten, abonnementsconcerten en andere relevante informatie zijn terug te vinden in de nieuwe seizoensbrochure. Deze kan besteld worden via de website www.philharmoniezuidnederland.nl.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …