Home / Algemeen / Luisterlijn locatie Den Bosch dringend op zoek naar vrijwilligers
Patisserie De Rouw

Luisterlijn locatie Den Bosch dringend op zoek naar vrijwilligers

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt jaarlijks zo’n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo’n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers. De Luisterlijn in locatie Den Bosch is daarom dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Voor meer informatie is er op 16 en 23 januari een bijeenkomst gepland.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Is dit iets voor jou? Kom dan kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst, dan krijg je meer informatie. Als je enthousiast bent, dan volg je de training. Daar ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Naast iemand gaan zitten en luisteren zonder oordeel
Jan uit Vught is al vrijwilliger in Den Bosch: “Ik chat en bel al tien jaar wekelijks voor de Luisterlijn. En zo hoor ik verhalen over zorgen, verdriet en eenzaamheid. Ik ben geen therapeut en kan problemen niet oplossen. Maar ik luister zonder te oordelen. Dat is vaak al genoeg. Ja, ik voer soms zware gesprekken, maar het komt ook voor dat mensen bellen of chatten om even de dag door te nemen omdat ze niemand hebben. Ik kan nog steeds geraakt worden door sommige gesprekken, dan zit ik met tranen in mijn ogen.”

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen training en begeleiding door deskundige beroepskrachten. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de Wmo en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behoefte aan een luisterend oor? Bel naar 0900-0767 of ga naar www.deluisterlijn.nl.

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

KWF Kankerbestrijding Helvoirt zoekt collectanten

Het KWF heeft dit jaar i.v.m. de coronacrisis lang gewacht om een besluit te nemen …