Luisterlijn Den Bosch dringend op zoek naar vrijwilligers

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt jaarlijks zo’n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo’n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers. De Luisterlijn in Den Bosch is daarom dringend op zoek naar meer vrijwilligers.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Is dit iets voor jou? Kom dan kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst op 23 januari, dan krijg je meer informatie. Als je enthousiast bent, dan volg je de training. Daar ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training wordt je professioneel begeleid en ondersteund en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Naast iemand gaan zitten en luisteren zonder oordeel
Kees is vrijwilliger in Tilburg: “Ik doe het werk vaak gewoon thuis. Dat is heel fijn, vooral ‘s nachts. De eerste paar zinnen van iemand die zich aanmeldt zijn belangrijk, die schrijf ik op, want dat is vaak waar het over gaat. Ik luister zonder oordeel. Iemand mag zijn of haar verhaal vertellen. Als iemand in de put zit, dan ga ik ook naar beneden en naast ze zitten. Zo voeren we het gesprek. Die aandacht, die erkenning van het er zijn, dat is waar mensen behoefte aan hebben.”

De Luisterlijn
De 1.500 vrijwilligers van de Luisterlijn bieden in het hele land anoniem een luisterend oor, telefonisch, per e-mail en via chat. Vanuit huis, of vanuit een van de Luisterlijn-locaties. Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan.

Kijk ook bij

DePetrus gesloten met Pinksteren

Op zondag 28 en maandag 29 mei is DePetrus gesloten. Op dinsdag 30 mei is …