“Luister naar me, hoor me aan!”

De roep om gehoord en gezien te worden is van alle tijden, en zeker van nu. De roep om aandacht en de hoop op redding zijn op veel manieren verklankt in aansprekende composities voor koor.

Onder de titel ‘Aus der Tiefen’, naar de cantate van J.S. Bach, bezingt ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble diverse invalshoeken van het verlangen naar verlichting. Tussen Bach en de 20e-eeuwse composities van John Tavener en James MacMillan zingt het ensemble over veel aspecten: geloof en God, hoop en wanhoop, beroep op rechtvaardige behandeling, zielenrust, acceptatie van het onvermijdelijke, verstilling en bezinning op wat individueel en collectief belangrijk is. Het concert staat onder leiding van Arjan van Baest en wordt opgeluisterd door organist Ruud Huijbregts, door drie vocale solisten en een instrumentaal ensemble dat bestaat uit een hobo, viool, 2 altviolen, cello en contrabas.

Kaarten
Gaat u luisteren naar de muzikale hartenkreet van ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble op zondagmiddag 27 november? U bent van harte welkom! Het concert begint om 15.00 uur in de Lambertuskerk te Vught., Helvoirtseweg 5. De kaartjes kosten 17,50. Bestel ze door een mailtje te sturen naar info@shertogenboschvocaalensemble.nl en het bijbehorende bedrag over te maken naar rekeningnummer NL87 RABO 0336 76 23 13.

Plaats voor alten en tenoren
’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble heeft nog plaats voor een alt en tenoren. Als u interesse hebt, zie: shertogenboschvocaalensemble.nl.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …