Lokaal huisbier ‘de Pluimgraaf’ groot succes

In februari introduceerde Landgoed Huize Bergen met de Pluimgraaf haar eerste eigen huisbier. Het eigen gebrouwen speciaal bier valt zó in de smaak dat er al een tweede brouw in de planning staat.

“Speciaal bier is al enige tijd weer enorm populair. Het heeft weer een ambachtelijk imago gekregen. Het lokale karakter van dit product spreekt onze gasten enorm aan. Niet alleen de toeristen van ver, maar ook op ons terras bij lokale gasten zien wij de vraag naar lokaal bier toenemen. Naast Vughts Heideblond is de Pluimgraaf dan ook een unieke aanvulling op de kaart”, aldus Jeroen, F&B manager Landgoed Huize Bergen.

De bijzondere receptuur en de naam zijn geïnspireerd op een vroegere tuinman van het landgoed in Vught. Die naast het onderhouden van de tuin ook verantwoordelijk was voor de zorg voor de vele vogels in het park. Het bier is naast hop en Brabants water gebrouwen met uitheemse kruiden en specerijen. Rooibos voert de boventoon. Een verrassende samenstelling met een onverwacht fris resultaat. Laag in alcohol is het bier echter niet, maar met 6,4 % valt de Pluimgraaf nog net niet onder de echt zware bieren.

De Pluimgraaf is het eerste speciaalbier dat het team van Landgoed Huize Bergen zelf heeft gebrouwen in samenwerking met Uwe van Vughts Bier in de Brouwstudio. Meer informatie op www.huizebergen.nl/pluimgraaf.

Kijk ook bij

‘Schatten van Vught’ start zesde jaargang

‘Schatten van Vught’, het tijdschrift van Stichting Erfgoed Vught over de geschiedenis van Vught, Cromvoirt …