Literaire talkshow met Jessica Durlacher en Jan Brokken op 18 april

Op zondag 18 april zijn Jessica Durlacher en Jan Brokken te gast bij Zin op Zondag. Vanwege de coronamaatregelen is de talkshow deze keer alleen bij te wonen via een livestream. Geniet dus thuis vanuit je luie stoel van boeiende gesprekken over literatuur.

Zin op Zondag is het enerverende programma op de zondagmiddag met aanstormend literair talent én bekende schrijvers. Programmamaker en presentator Marja Käss ontvangt iedere maand twee verrassende schrijvers in een informele setting. Kom meer te weten over hun nieuwste boek, hun werkwijze en hun toekomstplannen. Laat je verrassen door boeken die wellicht buiten jouw favoriete genre vallen.

Jessica Durlacher – De Stem
Deze nieuwe roman van Jessica Durlacher verscheen afgelopen januari, tien jaar nadat haar laatste boek uitkwam. In De Stem schrijft Durlacher over een wereld die veranderde na 9/11, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt. Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem. Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen. Een spannend en beklemmend verhaal over de heftige en verwarrende jaren na de aanslag op de Twin Towers in New York.

Jan Brokken – De tuinen van Buitenzorg
In zijn nieuwste boek De tuinen van Buitenzorg duikt meesterverteller Jan Brokken in zijn eigen familiegeschiedenis. Zijn ouders woonden en werkten van 1935 tot 1947 in Nederlands-Indië. Jan Brokken werd pas daarna geboren en kende zijn moeder alleen als de vrouw van de dominee in een oer-Hollands dorp. Hij gaat op zoek naar wie ze was voordat ze zijn moeder werd. Brokken verweeft haar verhaal op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis.

Zin op Zondag wordt gepresenteerd door Marja Käss, docent drama, programmamaker/presentator en adviseur op het gebied van literatuur, theater en andere kunstdisciplines. Vanwege de coronamaatregelen is de talkshow deze keer alleen bij te wonen via een livestream. Koop je kaartje snel, want onder de eerste 25 kaartjeskopers wordt het boek De Stem of De tuinen van Buitenzorg naar keuze verloot.
Zondag 18 april | 15.00 – 17.00 uur | Talkshow bij Huis73 (zonder publiek) | € 5 (livestream)
Tickets via: huis73.nl

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …