Lionsclub Vught zet Theaterwerkplaats Novalis in de spotlights

Donderdagavond 20 juni verzorgt Lionsclub Vught in samenwerking met Stichting Theaterwerkplaats Novalis een informatieavond met voorstelling ten behoeve van deze stichting.

Stichting Theaterwerkplaats Novalis verzorgt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Twee jaar geleden is met heel veel ambitie, inzet en lef begonnen met dit prachtige project. De theatermakers, zoals de medewerkers worden genoemd, worden getraind, opgeleid en ingezet op alle disciplines die te maken hebben met theater. Denk daarbij aan decorbouw, kostuums vervaardigen, schrijven van scripts, verzorgen van kap en grime, maken van muziek en natuurlijk het spelen van de door hen zelf verzorgde theaterstukken. Een prachtig project, waarbij de eigen ontwikkeling van de theatermakers wordt geprikkeld en versterkt. De stichting draait voor een deel op PGB’s die voor de dagbesteding worden ontvangen door de theatermakers. Maar deze PGB’s zijn niet toereikend. Daarom worden in het voorste deel van het pand door Stichting Novalis werkplekken verhuurd met een sociale insteek. De opbrengsten van deze verhuur komen eveneens ten goede aan de Theaterwerkplaats.

Informatieavond
Lionsclub Vught draagt Stichting Novalis een zeer warm hart toe en is ervan overtuigd dat veel te weinig mensen dit geweldige Vughtse project kennen. Daarom heeft zij het initiatief genomen om deze bijzondere informatieavond te organiseren, zodat meer mensen uit Vught en omgeving bekend worden met dit fantastische project. Theaterwerkplaats Novalis heeft speciaal voor deze avond een nieuw theaterstuk geschreven en de repetities zijn in volle gang! Een mooie gelegenheid om met alle facetten van dit prachtige project kennis te maken.

Programma
Zo ziet het programma er op donderdag 20 juni uit. Om 19.30 uur ontvangst in het Atrium met koffie en gebak, 20.00 uur welkomstwoordje, 20.15 uur uitleg Theaterwerkplaats/film en uitleg voorstelling in de theaterzaal, 20.30 uur theatervoorstelling theaterwerkplaats Novalis, 21.15 uur einde voorstelling, 21.30 uur nazit met borrel en hapjes, 23.00 uur sluiting.

Geïnteresseerd?
U kunt kaarten bestellen bij een bij u bekend Lions-lid of per e-mail via secretariaat@lionsvught.nl. U betaalt slechts 25 euro per persoon en daarvoor krijgt u koffie met gebak, een prachtige theatervoorstelling en een borrel met hapjes na de voorstelling. Maar bovenal, u steunt Theaterwerkplaats Novalis hiermee. De opbrengst zal worden gebruikt voor allerlei zaken die op het verlanglijstje staan en waarvoor nu binnen de eigen krappe begroting helaas geen budget is. De kaarten zijn af te halen aan de balie van Stichting Novalis aan de Industrieweg 9c in Vught. www.stichtingnovalis.nl

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …