Overhandiging van de DE-punten door Joop Jacobs (l) en Marcel Bontenbal van Lionsclub Vught aan Laurens Werdmölder (r) van de Voedselbank

Lions Helpen! DE-waardepunten voor Voedselbank

In december en januari konden er weer Douwe Egberts-waardepunten worden ingeleverd bij diverse winkels in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Deze actie, georganiseerd door Lionsclub Vught, was weer een groot succes.

De leden van de Lionsclub zijn de afgelopen weken druk geweest met het sorteren en tellen van de punten. Het resultaat mag er zijn: er zijn maar liefst 672.299 punten ingezameld, goed voor 1.344 pakken Douwe Egberts-koffie voor de cliënten van de Voedselbank. Op vrijdag 5 februari zijn de punten overhandigd aan Laurens Werdmölder van de Voedselbank.

Verbazingwekkend
Het ingezamelde aantal punten blijft verbazen, omdat de actie al voor het 7e jaar op rij door de Lionsclub in Vught georganiseerd werd. Blijkbaar zijn er nog steeds vergeten doosjes, laatjes of bakjes met DE-punten. Of misschien heeft het thuiswerken wel tot een hogere koffie- en theeconsumptie in de privésfeer geleid, waardoor er ook meer waardepunten ingezameld konden worden.
In deze 7 jaar heeft de actie in Vught al meer dan 3.000.000 DE-punten opgeleverd ofwel bijna 6.200 pakken koffie.

Lionsclub Vught bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de actie, niet in de laatste plaats de winkeliers waar de inzameldozen geplaatst mochten worden: Marinus Mode, Jan Hamers, De Kaastulp, Keurslager Jacobs, Primera Moleneindplein, Albert Heijn Marktveld, Albert Heijn Stationsstraat, Coop Cromvoirt en Coop Helvoirt.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …