Jan van Duren (links) voorzitter van de Tandemclub Vught ontvangt de cheque uit handen van Lionslid Lodewijk van Meel samen met zijn dochter Nienke (rechts)

Lions Club Vught steunt Tandemclub Vught

De Tandemclub Vught is opgericht voor mensen die vanwege een visuele handicap, niet zelfstandig recreatieve fietstochten kunnen rijden. Uiteraard staat of valt de club met de onvolprezen inzet van vrijwilligers. Zij zijn de ‘voorrijders’ op de tandems met de visueel gehandicapten achterop. Zo maakt de Tandemclub Vught jaarlijks vele tochten. Lions Club Vught verzorgt jaarlijks een van deze fietstochten door als ‘voorrijders’ een dag met de visueel gehandicapten op stap te gaan. Dit geeft veel voldoening voor zowel de ‘voorrijders’ als de visueel gehandicapten.

Lions Club heeft onlangs een cheque van € 2.000 overhandigd aan de Tandemclub Vught. Dit bedrag is de opbrengst van de kerstrozenverkoop die de Lions Club Vught eind vorig jaar heeft gehouden. Van dit bedrag kan de Tandemclub Vught 2 tandems voorzien van elektrische aandrijving. En dat is mooi. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor (potentiële) vrijwilligers maar ook voor de visueel gehandicapte om op de tandem te stappen. De Lionsclub Vught organiseert de kerstrozenverkoop al meer dan 10 jaar waarbij de opbrengst altijd naar een lokaal goed doel gaat.

De Tandemclub Vught en de Lions Club Vught zijn alle Vughtse kopers van de kerstrozen bijzonder dankbaar dat zij door de koop van de kerstrozen dit mooie initiatief mogelijk hebben gemaakt.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …