Verrassend is, naast de traditionele knuffelkonijntjes, de komst van knuffelrobots naar de vernieuwde Boeremèrt op tweede paasdag in Liempde

Liempdse Boeremèrt klopt stof van zich af

Tweede paasdag wordt nooit meer hetzelfde. Althans niet in Liempde. De bekende Boeremèrt, altijd in het teken van begin 1900, gooit de ramen open. Met de komende editie wordt de jaarmarkt in het pittoreske dorp er eentje ‘van alle tijden’. Een frisse aanpak, meer entertainment voor jongeren en verrassende stappen plaatsen de Boeremèrt in een veelbelovende toekomst.

Natuurlijk zijn er op tweede paasdag de vertrouwde kramen met snert en spekstruif, en marktlieden die in ouderwetse klederdracht met handjeklap hun waren verkopen. Nog steeds komen oude ambachten tot leven, zingt de troubadour en draait de zweefmolen. Maar dit jaar herleven niet alléén de jaren twintig en dertig, er zullen ook attracties, optredens, voertuigen en spullen zijn uit de jaren vijftig en zeventig. Sterker, de organisatie waagt zelfs een stevige knipoog naar de toekomst, met demonstraties door het beroemde Robocup Voetbal Team van de TU uit Eindhoven. Voor de kinderen zijn er, naast de vertrouwde konijntjes, knuffelrobots.

Theater
Nieuw is ook de speciale Theater Kiosk. Op dit extra podium passeert de hele dag een keur aan optredens en voorstellingen. Je loopt er even makkelijk tegen een optreden aan van ABBA! als dat je verzeild raakt in een strijd tussen een argeloze toeschouwer en kermisworstelaar Igor de Verschrikkelijke, ook bekend als de Smid van Oost-Kazachstan.

Bieremert
Tussendoor worden twee hilarische etappes afgewerkt van het criterium D’n Omloop van het Broekegangske (dwars door het café!), herleeft de Marmottenrace uit de AVRO WiekentKwis, komt er een compleet parcours met Kinderspellen en komen fijnproevers van het gerstenat aan hun trekken op de ‘Bieremèrt’.

Toppers
Andere toppers zijn het erfhuis, het nonnen-schooltje, straattheater van Iekuu, de historische figuren van Terug in den Ted en Theater Driek. Ook de muziek is van alle tijden, door natuurlijk het Smartlappenkoor, troubadour Jan van der Heijden, de Ollandse Dorpskapel, De Willie’s en een spetterende Jaren Zeventig-act van feestband de ‘Kromploegers’. De Boeremért Van Alle Tijden is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is vier euro (inclusief consumptiebon en winlot), kinderen t/m 12 jaar gratis. Parkeren kan in de directe omgeving. Huifkarren verzorgen elk heel uur een gratis pendeldienst vanaf het Stationsplein in Boxtel.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …