Patisserie De Rouw

Liefdevol bijsturen in de opvoeding van kinderen

Na een succesvolle avond in mei 2019 over mediaopvoeding, zal op 24 maart een tweede opvoedavond plaatsvinden in de parochie Edith Stein in Vught. Deze avond zal gaan over Liefdevol bijsturen in de opvoeding van kinderen. Imke Wijnhorst, christelijke ontwikkelingspsychologe bij Stichting Gezinsfundament, zal opnieuw deze avond verzorgen.

Als ouders weten we allemaal dat kinderen regelmatig onze grenzen opzoeken. Hoe stuur je ze op een positieve en effectieve manier bij? Hoe voorkom je dat je steeds opnieuw in een machtsstrijd belandt? Hoe kun je je kinderen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid leren? Je krijgt praktische tips en handvatten aangereikt die je thuis direct kunt toepassen. De focus ligt hierbij op kinderen in de leeftijd tot 12 jaar.

Ervaringen uitwisselen
Naast inhoudelijke input, is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Ook zal er een boekentafel zijn met inspirerende boeken over de opvoeding. Vanaf 19.45 uur ben je welkom voor een kop koffie of thee. Om 20.00 uur start de avond en rond 22.00 uur wordt afgerond. Ouders en verzorgers, maar ook grootouders, mensen die met kinderen werken of andere geïnteresseerden zijn welkom. Ook mensen van buiten de parochie zijn welkom. Aanmelden is niet nodig en er zijn voor deelnemers geen kosten aan verbonden. De avond wordt gehouden in de H. Hartkerk, Loeffplein 3 in Vught.

Inspirator
Imke Wijnhorst, MSc., is ontwikkelingspsychologe, spreekster, gezinscoach en inspirator over christelijke opvoeding. Op www.gezinsfundament.nl zijn haar blogs te lezen en kun je contact met haar opnemen over opvoedvragen.

Kijk ook bij

Jubileumtentoonstelling 100-jarige kunstenaarsvereniging AKKV

‘Water & Vuur’: Bezieling, Religie, Kunst Tot en met 31 januari 2021 is in het …