Anton van den Hurk aan het werk in zijn praktijkruimte op Fort Isabella

Lichaam en geest zijn onverbrekelijk verbonden

Anton van den Hurk combineert massagetherapie met life coaching vanuit de gedachte dat lichaam en geest een onverbrekelijk geheel vormen. Het lichaam als de spiegel van de geest. Als life coach probeert hij via diepgaande gesprekken levensvragen te benoemen, gecombineerd met Westerse en Oosterse massagetherapie. Daarin pakt hij knelpunten in het lichaam aan, die opmerkelijk vaak een geestelijke oorzaak hebben. Zo is de cirkel rond. Zijn cliënten biedt hij een veelal life changing experience vanuit een holistische gedachte. Een unieke, zelfontwikkelde therapie waarmee al bekende en minder bekende Nederlanders geholpen zijn. Het praktijkadres op Fort Isabella is Reutsedijk 9, ruimte 101. Of kijk op antonvandenhurk.nl.

Door Maarten Kroese

Anton begon zijn carrière als 17-jarige beroepsvoetballer bij Fortuna Sittard. “Destijds een harde wereld van presteren, hoge druk en nauwelijks mentale coaching. Fysiek was ik in topconditie, maar mijn lichaam blokkeerde iedere keer als de wedstrijd begon. Ik moest afhaken en mijn droom viel in duigen, maar ik ontdekte zo al vroeg de verbinding tussen mentaal en fysiek. Als er geen balans is tussen beide, breekt dat je vroeg of laat op. Dat hebben veel mensen de afgelopen coronaperiode kunnen ervaren.”

Massage
Na een opleiding tot sportmasseur verdiepte hij zich in andere massagetechnieken. Zoals de eeuwenoude Chinese methode waarbij niet de spieren worden aangepakt, maar de specifieke punten van de meridianen, die bij acupunctuur ook worden gebruikt. Later bestudeerde hij de holistische Thai Yoga Massage, een uitgekiende combinatie van yoga, massage, meditatie en acupressuur. Ook andere technieken als ontspanningsmassage, bindweefselmassage, drukpuntmassage, energetische massage en het zogeheten holistisch pulsen maken deel uit van zijn repertoire. De bekende nek-, schouder- en hoofdpijnklachten pakt hij met veel succes aan. Een sportmassage levert spierherstel en stress- en pijnreductie op. “Ik heb het talent om mensen weer fysiek en mentaal in balans te brengen en tools aan te reiken waardoor ze beter in hun vel komen te zitten.”

Intake
Voorafgaand aan een serie van vijf sessies van 1 of anderhalf uur wordt altijd gestart met een uitgebreid intakegesprek. “Door gericht luisteren probeer ik erachter te komen waar de mentale en fysieke pijnpunten zitten. Door verkennende massage vraag ik de cliënt te omschrijven hoe de pijn of blokkade aanvoelt. Is dat een stekende, een doffe of een zeurende pijn? Van buiten (het lichaam) naar binnen (de geest). De cliënt wordt zich zo beter bewust van wat er speelt. Veel mensen zijn bijvoorbeeld doorlopend gestresst zonder zich daarvan bewust te zijn. Maar bewustwording is wel het begin van genezing!”

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …