Lezing ‘Samen zorgen: aandacht voor rituele momenten’

Thomas Quartier, Theoloog des Vaderlands 2022, geeft op donderdag 25 januari een lezing over betekenisvolle momenten in de zorg. Ben jij erbij?

Wat zijn betekenisvolle momenten binnen de zorg? Het woord ‘ritueel’ biedt een goede sleutel om met aandacht zorg voor elkaar te dragen. Daarbij kan het om religieuze rituelen gaan, maar ook persoonlijke rituelen brengen mensen dichter bij elkaar.

Kleine gebaren
Lang niet altijd zijn zorgverleners en -ontvangers zich bewust van de betekenis die ze aan kleine gebaren, symbolen en woorden kunnen ontlenen. In deze lezing wordt besproken hoe rituelen kunnen helpen om zin te geven binnen de alledaagse gewoontes en patronen van de zorg. Door naasten te blijven betrekken bij het leven van de bewoner kunnen vertrouwde gewoontes gehandhaafd blijven. Dit kan behulpzaam zijn voor alle zorgmedewerkers, voor familieleden, bewoners, vrijwilligers en iedereen die de zorg een warm hart toedraagt.

Graag aanmelden via mathieu.hendriks@zgem.nl of 06 25 17 60 51. Donderdag 25 januari van 14.30 tot 16.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. Zorgexpertisehuis Liduina, Zaal Vorsenpoel, Boxtel.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …