Lezing ‘puberbrein’ in HelvoirThuis

Op 25 oktober neemt dr. Alleta Smits bezoekers van de bijeenkomst van Herstelvoirt mee in de denkwereld van een puber. Aanvang 19.30 uur in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30. Inloop vanaf 19.00 uur. Het is fijn als je je vooraf aanmeldt via een mailtje naar Herstelvoirt@gmail.com.

Op de kop af drie jaar geleden heeft Smits voor Herstelvoirt ook deze goed bezochte lezing gegeven. Mocht je toen deze avond bijgewoond hebben, bedenk dat jij toen in een andere fase van je leven zat en je kind ook. Daarom kan het echt waardevol zijn om nog een keer te gaan luisteren. Vanwege de vele positieve reacties vindt Herstelvoirt het heel fijn haar opnieuw te kunnen uitnodigen. Herstelvoirt is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren die meer openheid willen creëren rondom middelengebruik en het taboe willen doorbreken. Herstelvoirt creëert een ’podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen. Daarom worden informatieve avonden georganiseerd.

Eigen ervaring
Aletta gaat de bezoekers aan de hand van studie, eigen ervaring en voorbeelden vertellen over het ‘puberbrein’. Zij gaat in op vragen als: Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom denken ze nergens aan? Waarom zijn ze zo wispelturig? Waarom komen ze niet uit bed? Smits geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein. Op een humoristische manier laat ze zien dat pubers, of ze nu 12 of 20 zijn, voor volwassenen vaak voelen alsof ze een vreemde levensvorm zijn.

Veel bruikbare tips
Vorige keer zeiden de bezoekers over deze avond: “Superleuke en informatieve lezing. Veel bruikbare tips.” “Vanochtend keek ik heel anders naar mijn pubers.” “Aanrader voor iedere ouder met pubers.” “Erg humoristische, duidelijke lezing met veel eyeopeners.”

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven naar Aletta te gaan luisteren, vraagt Herstelvoirt je dit ook aan vrienden of kennissen door te geven. Herstelvoirt is bereikbaar voor vragen of als je behoefte hebt om te praten over verslaving. Je kunt bellen naar 06-30569216 of mailen naar Herstelvoirt@gmail.com. Alles wat je mailt wordt vertrouwelijk behandeld.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …