Schilderij Filips de Stoute, Musée des Beaux-Arts de Dijon

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd. De lezing begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 8 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden voor deze lezing kan via deze link.

Voordat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in 1588 ontstond, vielen de Lage Landen eeuwenlang onder Bourgondische en Habsburgse landsheren. Aan de hand van een serie prachtige portretten vertelt Joyce Tritschler-van Os over deze boeiende geschiedenis. Na de pauze maakt zij ook nog een uitstapje naar de portretten van Willem van Oranje en zijn zonen Maurits en Frederik-Hendrik. Die laatste twee hebben nog tijd doorgebracht op Kasteel Maurick en op die manier komt de Tachtigjarige Oorlog wel weer heel dichtbij!

Meestal op de eerste woensdagavond van de maand is er een interessante lezing in DePetrus. De lezingen zijn een co-productie van Bibliotheek Vught, Vughts Museum, Stichting Erfgoed Vught en Stichting ABZ. Maandelijks komen zo culturele, historische of kunstzinnige onderwerpen aan bod die vaak een relatie hebben met Vught.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …