Lezing over piekeren, brein en lijf

Piekeren doen we allemaal. Het is eigen aan het menselijke brein. Wat gebeurt er in je brein en lijf wanneer je piekert? Hierover gaat de boeiende nieuwe lezing van Jacobien Schrijvershof en dr. Sylvie van Osch op 28 februari van 19.00 tot 20.30 uur in het Raadhuis, Leeuwensteinplein 5 te Vught.

Wie heeft er niet een keer een slapeloze nacht gehad, waarin je alleen maar ligt te tobben? Het is vervelend, wanneer gedachten blijven hangen in eindeloos gedraai; wanneer nadenken overgaat in piekeren. Piekeren levert concreet weinig positiefs op, maar kost wel tijd en energie. Je kunt piekeren over wat er zou kunnen gebeuren of over iets wat is gebeurd. Tijdens piekeren spannen de spieren zich onnodig aan en op den duur leidt dat tot moeheid. Uit recent wetenschappelijk onderzoek weten we dat piekeren mensen kwetsbaarder maakt voor allerlei problemen.

Aanmelden
De lezing is geschikt voor iedereen die piekert of gewoon geïnteresseerd is in het fenomeen piekeren. De bezoekers horen meer over de werking van het piekerend brein, piekeren en de balans tussen hoofd en lijf, en hoe piekeren verminderd kan worden. Iedereen die graag bij deze gratis lezing aanwezig wil zijn, kan zich vooraf aanmelden. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Na uw aanmelding ontvangt u bevestiging per e-mail, waarmee u toegang krijgt tot de lezing. Aanmelden kan bij Jacobien Schrijvershof, haptotherapeute. Praktijk voor Haptotherapie Vught, telefoon 073-6567439, jacobien@haptotherapievught.nl, www.haptotherapievught.nl of bij dr. Sylvie van Osch, (neuro)psychologe, Praktijk voor Psychologie Referentiepunt, telefoon 06-40703247, info@praktijkreferentie.nl, www.praktijkreferentiepunt.nl.

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …