Lezing over dilemma’s rond palliatieve sedatie en euthanasie

In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve zorg organiseert Stichting Nabij, samen met haar Boxtelse Zorgpartners, een interactieve lezing onder leiding van Monique Kappen en Wilma den Hollander. In hoeverre is autonomie en eigen regie mogelijk in de laatste levensfase?

Wilma den Hollander-Blanken werkt sinds 2009 als verpleegkundig specialist op het Borstcentrum in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. “Binnen mijn beroep kan ik de medische en de verpleegkundige handelingen samenbrengen om de patiënten zo optimaal mogelijk te ondersteunen tijdens hun ziekte en/of behandelingen. Sinds 2015 ben ik als consulent verbonden aan het Transmuraal Palliatief Adviescentrum Den Bosch-Bommelerwaard. De palliatieve zorg en de samenwerking met zeer betrokken disciplines rondom deze patiënten geven mij, naast mijn andere functie, zeer veel voldoening.”

Monique Kappen is werkzaam als specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg. “In mijn vorige werkkring bij ZGE/Maasduinen was ik, als vaste arts, verbonden aan Hospice Acacia. Sinds 2016 ben ik ook consulent van het Transmuraal Palliatief Adviescentrum regio Den Bosch-Bommelerwaard. Binnen mijn beroep heb ik dagelijks te maken met palliatieve zorg. Mijn drijfveer om het werk goed te kunnen doen, is ‘de mens’ achter de patiënt te zien. Een zeer belangrijk facet binnen de geneeskunde.”

De lezing wordt gegeven op 11 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur, in het Jacob Roelandslyceum, Grote Beemd 3, 5281 CC Boxtel. Opening zaal 18.45 uur. Aanmelden kan tot 6 oktober via deze link.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …