Lezing over de Drunense Duinen op 7 februari

Op woensdag 7 februari geeft Sander Wieringa in DePetrus een lezing over natuurgebied de Drunense Duinen. De kaartverkoop vindt plaats aan de zaal in DePetrus.

De Drunense Duinen zijn het grootste natuurgebied binnen de gemeente Vught. Deel van het Natura 2000-gebied en Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen & Leemkuilen. Vooral bekend om zijn stuifzanden. Een gebied met een grillige ontstaansgeschiedenis en een ongewisse toekomst. Hoe is die natuur daar ontstaan? Is het een middeleeuwse natuurramp of een kostbaar natuurmonument? Wat was en is de invloed van de mensen? Hoe gaat het verder?

De spreker, Sander Wieringa, is bestuurslid van IVN/Natuur- en Milieugroep Vught. Hij woont ruim dertig jaar aan de rand van de Drunense Duinen en is actief als natuurbeschermer.

Kaartverkoop aan de zaal
De lezing vindt plaats in DePetrus op woensdag 7 februari van 19.30 tot 21.00 uur. De toegangskaarten à 8 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal. Betaling is mogelijk via pin of contant. Meer informatie via de website van ABZ Vught. Deze lezing is een coproductie van Huis73, Vughts Museum, ABZ en Stichting Erfgoed Vught.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …