(Foto: MHM)

Lezing in DePetrus: Molukkers in Nederland

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat meer dan 3000 Molukse ex-KNIL-militairen met hun gezinnen vanuit Indonesië naar Nederland werden overgebracht. Bij aankomst werden zij uit militaire dienst ontslagen en ondergebracht in ongeveer vijftig kampen (woonoorden), waaronder de voormalige Duitse concentratiekampen in Vught en Westerbork.

Deze ongelukkige start zorgde voor een langlopend conflict tussen de Molukkers en hun vroegere werkgever. Henk Smeets, die in 2006 samen met Fridus Steijlen de studie ‘In Nederland gebleven’ schreef, vertelt over de bewogen geschiedenis van de Molukkers in Nederland. Hij gaat ook in op de geschiedenis van het Vughtse woonoord Lunetten, dat als kleine woonwijk nog steeds bestaat.

De lezing vindt plaats op woensdagavond 3 november in Ontmoetingscentrum DePetrus, Heuvel 2 in Vught en wordt georganiseerd door de Bibliotheek Vught, Stichting Erfgoed, Anders Bezig Zijn en het Vughts Museum. Aanvang 19.30 uur. Kosten: 7,50 inclusief een kop koffie/thee. Graag vooraf aanmelden via de website: www.abzvught.nl.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.