Lezing ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’

In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg verzorgt Stichting Nabij samen met haar Boxtelse zorgpartners op woensdag 12 oktober de lezing ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’.

Je kunt op veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd. Denk aan het sterven van een familielid, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk of leven met iemand met een beperking. Mensen in verdriet en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het ooit nog mogelijk om weer van het leven te genieten? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Hoe kan ik iemand in verdriet helpen en troosten? Deze en vele andere vragen worden frequent gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving.

Gastspreker is Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking Faculteit geneeskunde KU Leuven. In deze lezing reikt hij tips aan om zowel mensen in verdriet zelf als hun omgeving te leren wat helpt en wat niet helpt in zo’n situatie. Deze tips kunnen je helpen om je eigen reactie en gevoelens te verstaan. En je te geven op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door Harry Hendriks.

Wij nodigen u van harte uit op woensdag 12 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal opent om 18.45 uur. De lezing vindt plaats in het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Er is parkeergelegenheid bij de Esso aan de Fellenoord, nabij de ingang van het lyceum. Aanmelden kan tot 10 oktober via www.standbyzorg.nl. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u op tijd aan.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: Contour de Twern, Standby Thuiszorg, Hospice Acacia, Vivent, Zorggroep Elde Maasduinen en Woonwijs.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …