Lezing ‘De helende kracht van je emoties’

Op zondag 24 juni geven Andrea Luijten en Harry Vos in Bibliotheek Vught in DePetrus om 14.00 uur een lezing over hun nieuwe boek ‘De helende kracht van je emoties; angst de baas en grip op je stress’. Het behandelt de psychologische oorzaken van klachten en hoe je die kunt aanpakken via je onderbewuste. Toegang gratis. Aanmelden en boek bestellen: info@avilacoaching.nl. Verdere info op avilacoaching.nl of bibliotheekdenbosch.nl.

Door Maarten Kroese

Andrea Luijten is hypno-psychotherapeut, NLP-trainer en coach. Samen met hypnotherapeut en coach Harry Vos runt zij Avila Coaching in Heeswijk-Dinther. Harry Vos, tevens co-auteur van de novelle ‘Briljant samenwerken’, schreef mee aan het boek. Andrea Luijten is al haar hele leven geïnteresseerd in persoonlijke groei. Met het boek deelt ze haar in de praktijk opgedane ervaringen en inzichten; stap voor stap leer je communiceren met je onderbewuste en onverwerkte zaken te helen.

Steeds ongelukkiger
Andrea Luijten: “Soms loop je vast in het leven. Je krijgt stress, onzekerheid, emoties als angst, paniek, verdriet of boosheid, relatieproblemen of onverklaarde fysieke klachten. Je reageert heftiger dan verwacht op bepaalde situaties en voelt je steeds ongelukkiger. De meest effectieve oplossing is dan om de problemen bij de oorzaak aan te pakken. Namelijk in het onderbewuste, dat voor een groot deel je gedrag en denken stuurt. Vergelijk het met een ijsberg, slechts 5% bevindt zich boven water, 95% onder de waterlijn. Ons doel is om veranderingen aan te brengen in dat belangrijke onderste deel, zodat je zonder veel moeite, meer welzijn en gezondheid ervaart. Dat lukt moeilijk via cognitieve therapieën, daarom kiezen wij voor andere methodes, zoals hypnose en de Triskelmethode.”

De sleutel
Harry Vos: ”Emotionele pijn, trauma, blokkeert logisch handelen en veroorzaakt stress en psychosomatische klachten. Soms is die pijn een schrammetje, soms een kolossale wond. Ervan afkomen doe je door de confrontatie aan te gaan. Niet wegrennen, maar ‘het beest in de bek kijken’. Soms gaat dat stukje bij beetje. Vergelijk het met onkruid wieden. Soms een paar plantjes, dan hele wortelstelsels.”

Andrea Luijten: “Ons boek biedt de sleutel om op een veilige manier de deuren van je onderbewuste te openen. Het geeft voorbeelden uit de praktijk en een methodisch stappenplan met duidelijke oefeningen. Als je het boek nauwkeurig leest en de oefeningen consequent toepast, kun je jezelf helen. Tijdens onze lezing gaan wij hierop nader in.” Je kunt het boek bestellen via info@avilacoaching.nl of in de boekhandel.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …