Leuk burgerinitiatief Helvoirt

In het Spechtbos bij huisnummer 3 in Helvoirt staat sinds 23 mei een plantjes- en stekjesrek. De plantjes en stekjes zijn afkomstig uit de aangrenzende bostuin. Zij kunnen geruild worden of worden meegenomen tegen een kleine bijdrage. De opbrengst gaat naar het KWF. Bij de potjes zitten etiketstokjes met daarop de naam van het plantje of stekje.

Na slechts 3 dagen belde er een hobbykweker aan bij huisnummer 3. Hij vond het zo’n leuk idee, dat hij spontaan een fiks aantal plantjes wilde leveren vanuit zijn eigen hobbytuin! Allemaal voor het goede doel. De hobbykweker is geboren en opgegroeid in Cromvoirt, waar zijn hobbytuin er prachtig bij ligt. Hij woont in Drunen en tijdens het wandelen met het hondje van zijn broer, kwam hij langs het plantjes- en stekjesrek. Het assortiment is dus dankzij deze hobbykweker behoorlijk uitgebreid. Naast de verschillende soorten vaste planten, staan er nu ook een aantal kleine heesters, kruiden en enkele groenteplantjes. Inmiddels zijn er al verschillende plantjes verkocht en geruild. Er staan nu enkele nieuwe plantjes tussen van andere bewoners. Een bezoekje aan dit fraaie stukje natuur en burgerinitiatief is zeker de moeite waard. De opbrengst komt geheel ten goede aan het KWF.

Boekenkast
Schuin tegenover het planten- en stekjesrek staat een ander burgerinitiatief: een gezellige, uitnodigende boekenkast! Daar kun je terecht als je een boek wilt ruilen. Na het werken in de tuin kun je lekker gaan genieten van een leuk of spannend boek. Je bent welkom!

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …