Leonard Bernstein Masterclass

In 2018 wordt wereldwijd gevierd dat de legendarische Leonard Bernstein 100 jaar geleden in Amerika werd geboren. Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) en De Nationale Opera talent geven jonge zangers de kans deel te nemen aan een Leonard Bernstein Masterclass  in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Op woensdag 24 januari is publiek van harte welkom om twee sessies van de Masterclass, om 14.00 en 19.30 uur, bij te wonen. De Bernstein Masterclass wordt afgesloten met twee presentatieconcerten. Op vrijdag 26 januari in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch, aanvang 20.00 uur, entreekaarten via Bosch Ticket, telefoon 0900-3372723, www.theateraandeparade.nl. Tevens vindt in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam op zaterdag 27 januari een afsluitend presentatieconcert plaats, aanvang 20.00 uur, reserveren entreekaarten via www.dno.nl. Voor het volledige programma voor de masterclass en de concerten zie www.ivc.nu.

Wie kent niet de zo beroemde muziek van Leonard Bernstein, songs als ‘Maria’, ‘Tonight’ of ‘I feel pretty’ uit West Side Story? De Amerikaanse componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog liet een groot, veelzijdig en nog altijd zeer actueel oeuvre na. Tijdens de IVC-masterclass-week staan de vocale werken van deze tijdloze musicus  (West Side Story, On the Town, Trouble in Tahiti, Candide en Wonderful Town) centraal. Gerenommeerde Amerikaanse musici Roberta Alexander (sopraan), Bruce Sellers (tenor) en Ryan Bancroft (dirigent) dragen hun kennis over. Ze zullen met talentvolle zangers, waaronder IVC-laureaten, werken aan dit prachtige repertoire. Liefhebbers van de muziek van Leonard Bernstein kunnen in januari hun hart ophalen. Gedurende de masterclass-week krijgen de zangers zowel privé- als groepslessen en worden getraind in zangtechniek, interpretatie en rolpresentaties.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …