Lenteconcert Orkest Toermalijn in de Speeldoos

Op zondag 21 april geeft Orkest Toermalijn het jaarlijkse lenteconcert in de Speeldoos in Vught. Het concert begint om 13.30 uur. De entree is gratis.

Het Vughtse Orkest Toermalijn is een symfonieorkest dat bestaat uit ongeveer 40 leden. In 1983 is het orkest opgericht door een aantal gepassioneerde amateurmusici. De naam werd gekozen omdat de halfedelsteen toermalijn, net zoals de muziek, vele facetten en variëteiten kent. Het orkest staat onder leiding van Jos Brocken.
De bezoekers gaan luisteren naar een aantal werken van Elgar, evenals werken van onder andere Mozart, Verdi en Brahms. Daarnaast staat Oost-Europese volksmuziek op het programma en is Zigeunerorkest Palotás uitgenodigd voor een vrolijke afsluiting.

Palotás
Zigeunerorkest Palotás is in de jaren 60 ontstaan uit leden van de Utrechtse studentenvereniging Veritas. Palotás, inmiddels aangevuld met enkele leden van Orkest Toermalijn. Het orkest fleurt in de regio Vught regelmatig feesten en bijeenkomsten op.

Activiteiten Orkest Toermalijn
Naast het traditionele lenteconcert speelt Orkest Toermalijn maandelijks in woonzorgcentra in de wijde omgeving, tijdens recepties en op bedrijfsevenementen. Daarnaast wordt gezocht naar bijzondere samenwerkingsverbanden, zoals eind 2023 met Huis73 in Sint-Michielsgestel, om een bijzonder kerstverhaal voor jonge kinderen muzikaal te omlijsten. Op de website www.orkesttoermalijn.nl leest u hoe u Orkest Toermalijn kunt boeken voor een concert. Ook voor informatie over het steunen van Orkest Toermalijn door ‘vriend’ te worden en het meespelen in het orkest kunt u op de website terecht.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …