Sponsorfietstocht in Vught voor slechtziende en blinde ouderen

Lekker dagje fietsen voor het goede doel

Een bijzondere, eendaagse sponsorfietstocht op zaterdag 26 mei in Vught. Visio De Vlasborch, Tandemclub Vught en de VNB organiseren het fietsevenement. Hiermee willen ze geld ophalen om de kosten te dekken voor een bedevaartsreis naar Lourdes voor vijftien slechtziende en blinde ouderen. De fietstocht van vijftig kilometer – of meer – is geschikt voor racefietsers en recreatieve fietsers. Er fietsen ook 25 slechtziende en blinde tandemfietsers mee.

De sponsoractie is een initiatief van Wil van Gemert uit Esch en Anne-Marie van de Wiel uit Vught. Zij werken op Visio De Vlasborch, woonzorgcentrum voor slechtziende en blinde ouderen in Vught. Van Gemert en Van de Wiel zijn allebei al jarenlang vrijwilliger van de stichting VNB, die onder andere bedevaartsreizen naar Lourdes organiseert. De twee collega’s vatten het plan op om voor vijftien slechtziende en blinde ouderen zo’n bedevaartsreis naar Lourdes mogelijk te maken. Met de fietstocht willen ze geld inzamelen dat gebruikt wordt als tegemoetkoming in de reissom van de bedevaartgangers.

Die fietstocht vindt plaats op zaterdag 26 mei, vanaf 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Start bij Visio De Vlasborch, Vlasmeersestraat 99 Vught. Er wordt een cirkel van 50 kilometer gefietst, maar extra routes, voor meer kilometers, zijn beschikbaar. De route is geschikt voor racefietsers en recreatieve fietsers. Inschrijfgeld is 27 euro, waarvan 20 euro naar het goede doel gaat. Inbegrepen zijn koffie, thee, een gebakje, een kopje soep en de fietsroutes. Onderweg wordt enkele keren gestopt voor koffie en elkaar ontmoeten. Inschrijven kan via: www.vnb.nl/fondsenwerving. Ga naar ‘donateursactie Visio’.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …